1. Home
  2. Vergoedingen
  3. Alternatieve geneeswijzen

Vergoeding alternatieve geneeswijzen

Wat krijgt u vergoed voor alternatieve geneeswijzen? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijgt u vergoed?

U wilt uw medische zorg aanvullen met een alternatieve geneeswijze, zoals osteopathie, chiropractie, relatietherapie, acupunctuur, reflexzonetherapie, voetreflextherapie, hypnosetherapie homeopathie, antroposofie of haptotherapie. Wij vergoeden alternatieve geneeswijzen uit de aanvullende verzekering. De vergoeding geldt voor zowel de alternatieve geneeswijzen als de alternatieve geneesmiddelen samen. Experimentele behandelingen en ontspanningstherapieën zoals yoga vergoeden wij niet.

In de meeste gevallen moet u zelf de rekening voorschieten. Daarna kunt u de rekening bij ons indienen.

Eigen bijdrage

U hoeft geen wettelijke eigen bijdrage te betalen.

Eigen risico

U hoeft geen eigen risico te betalen.

Waar kunt u terecht?

U kiest zelf uw alternatieve genezer. Deze moet aangesloten zijn bij een door ons erkende beroepsvereniging. Bekijk de erkende beroepsverenigingen per zorgsoort. Zoekt u liever op naam van de beroepsvereniging? Bekijk dan het alfabetische overzicht.

Sommige beroepsverenigingen erkennen wij niet meer in 2018, dit staat aangegeven op de lijst met erkende verenigingen. Daarnaast is het belangrijk dat CZ de soort behandeling erkent als alternatieve geneeswijze. Twijfelt u hierover? Neem dan contact met op met onze Klantenservice.

We vermelden op onze website zo zorgvuldig mogelijk onze vergoedingen en voorwaarden. Maar of we uiteindelijk uw zorg vergoeden en voor welk bedrag, hangt af van de officiële polisvoorwaarden, vergoedingsoverzichten en reglementen.

Bent u op zoek naar de vergoedingen en voorwaarden van voorgaande jaren? Die vindt u op Mijn CZ.

CZ Klantenservice